Woont u in regio Blokker, Zwaag, Hoogkarspel of Hoorn en wilt u graag looptherapie omdat u geen langere afstanden meer kunt lopen zonder pijn in uw benen te krijgen? Bij Fysiotherapie Blokker zijn we gespecialiseerd in de behandeling van zogeheten etalagebenen en kunnen we helpen uw loopafstand te vergroten. Etalagebenen worden ook wel Claudicatio Intermittens genoemd. Bij ons krijgt u altijd fysiotherapie op maat, met een behandeling die is afgesteld op uw klachten en wensen.

Klachten bij het lopen

Etalagebenen (claudicatio intermittens) kan heel vervelend zijn, omdat dit de zelfstandigheid kan belemmeren. Misschien lukt het niet meer om uw dagelijkse rondje te lopen of even naar de winkel te gaan. U herkent deze aandoening aan kramp en pijn in uw kuiten nadat u een tijdje hebt gelopen.

Die pijn en kramp kunnen zo heftig worden dat u echt even stil moet gaan staan om bij te komen. Daarom wordt het ook wel etalagebenen genoemd, omdat mensen die hier last van hebben tijdens het winkelen vaak even stil gingen staan bij een etalage, zogenaamd om te kijken maar eigenlijk gewoon om hun benen rust te gunnen.

In behandeling bij Fysiotherapie Blokker

Heeft u vaak last van kramp of pijn bij het lopen, ook als het maar een korte wandeling is? Vertel het ons en we gaan samen met u op zoek naar de beste behandeling. Fysiotherapie bij etalagebenen, ook wel de claudicatio intermittens behandeling genoemd, wordt behandeld met looptraining en leefstijl begeleiding. Door middel van oefeningen en leefstijl adviezen helpt onze claudicatio therapeut u weer op weg.

Claudicatio therapie in de vorm van looptherapie is in veel gevallen zo succesvol dat er verder geen behandeling in het ziekenhuis nodig is. We kunnen natuurlijk niet altijd al uw klachten helemaal verhelpen, maar looptherapie geeft wel voor de lange termijn uw zelfstandigheid terug. Dat brengt u uiteindelijk verder.

Maak kennis met ons team

In onze fysiotherapiepraktijk werken we met een klein en hecht team, ieder heeft zijn of haar eigen specialisaties. We overleggen veel met elkaar en met andere zorgverleners. Ook doen we regelmatig cursussen. Dit om u de best passende behandeling te kunnen geven voor uw klacht. In de praktijk streven we ernaar om een gezellige, warme sfeer te bieden. Wilt u meer weten over wie wij zijn? Kijk dan op onze medewerkerspagina.

Aanmelden

Als u in regio Blokker, Zwaag, Hoogkarspel of Hoorn woont bent u bij ons aan het juiste adres voor een fijne fysiotherapeut. Maak meteen een afspraak door te bellen naar 0229-240695, of vraag om teruggebeld te worden via ons contactformulier via de knop hieronder!

Back To Top