Wanneer kan ik terecht bij een fysiotherapeut?

Heeft u last van bijvoorbeeld pijn in de rug, pijn in de bil of pijn in het bovenbeen met bewegen? Dan kunt u terecht bij de fysiotherapeut.

U kunt bij de fysiotherapeut terecht voor de behandeling van heel veel verschillende klachten. De klachten kunnen te maken hebben met uw houding, maar het kan ook zijn dat een bepaalde beweging problemen oplevert.

Wat doet een fysiotherapeut?

Specialist in bewegen, dat is wat een fysiotherapeut is. De fysiotherapeut onderzoekt wat de mogelijke oorzaak van uw probleem is en brengt de gevolgen voor u in kaart. Zo brengt hij in kaart wat uw klachten betekenen in uw dagelijks leven.
De fysiotherapeut helpt u bij het verbeteren van uw gezondheid door het behandelen van uw klachten. Verder helpt de fysiotherapeut u bij het voorkomen van klachten.

Sommige klachten kunnen helaas ook door de fysiotherapeut niet worden opgelost. In dat geval begeleidt de fysiotherapeut u om met de beperking te leren leven zodat u bijvoorbeeld weer aan het werk kunt. De fysiotherapeut leert u hoe u verdere problemen kunt voorkomen, door verantwoord te bewegen.

De behandeling

Oefentherapie is een belangrijk onderdeel van de behandeling. Het kan zijn dat de fysiotherapeut u vraagt ook thuis oefeningen te doen. Dit is belangrijk, omdat u zich dan bewust wordt van de juiste manier van bewegen. Daarnaast krijgt u hierdoor weer vertrouwen in uw eigen lichaam.

Wat is de oorzaak van mijn klachten?

Het ontstaan van uw klachten kan veel verschillende oorzaken hebben. Klachten bij het bewegen kunnen bijvoorbeeld ontstaan zijn door een ongeval of door ziekte. Een andere reden kan zijn dat u een verkeerde beweging heeft gemaakt. Ouder worden kan ook een reden zijn van het ontstaan van uw lichamelijke klachten. Weet u niet waardoor uw klachten zijn ontstaan? Dat maakt voor de fysiotherapeut niet uit, hij onderzoekt de mogelijke oorzaak van uw klachten en komt vervolgens met een passende oplossing voor het probleem.

Ontwikkelingen fysiotherapie

De laatste jaren wordt de fysiotherapeut steeds belangrijker voor de preventieve gezondheidszorg. De fysiotherapeut kan belangrijk zijn in het voorkomen van lichamelijke klachten en ziekten.

De algemeen fysiotherapeut

De algemeen fysiotherapeut is deskundig op het gebied van bewegen. Hij behandelt patiënten die in het dagelijkse leven belemmerd worden bij het bewegen. Samen werken wij aan meer bewegingsvrijheid en een betere kwaliteit van leven.

De algemeen fysiotherapeut behandelt patiënten individueel of in groepen. Hij gaat samen met u aan het werk om u een zo snel en zo goed mogelijk resultaat te laten behalen.

Bij het opstellen van een behandelplan kijkt hij samen met u naar uw wensen, uw lichamelijke situatie en uw mogelijkheden. Met zijn adviezen en oefeningen zorgt hij ervoor dat u weer beter kunt bewegen.

De laatste jaren gaat veel aandacht uit naar de preventieve gezondheidszorg. Ook daarvoor kunt u bij ons terecht.

Back To Top