Woont u in regio Blokker, Zwaag, Hoogkarspel of Hoorn en heeft u een behandeling nodig voor longklachten? Bij Fysiotherapie Blokker zijn we hierin gespecialiseerd en kunt u terecht met bijvoorbeeld klachten passend bij COPD of astma. Blijf niet rondlopen met deze vervelende klachten, want een fysiobehandeling kan het leven vaak echt prettiger maken. U krijgt bij ons altijd fysiotherapie op maat, met een behandeling die is afgesteld op uw klachten en wensen.

Longklachten bij COPD of astma

COPD of astma gaan gepaard met een lijst aan vervelende klachten. Niet alleen is ademhalen moeilijk, maar u kunt ook vaak last hebben van longontstekingen, hoesten, vastzittend slijm of benauwdheid. Ook kunt u er heel angstig en depressief van worden, omdat het uw leven belemmert.

COPD-Behandeling bij Fysiotherapie Blokker

Bij Fysiotherapie Blokker richten we ons vaak op die concrete problemen die COPD of astma veroorzaken. Heeft u hierdoor geen goede conditie en kunt u bijvoorbeeld amper de trap op om naar bed te gaan ’s avonds? Wordt u er heel angstig van omdat u bang bent om een benauwdheids-aanval te krijgen? Daar kunnen wij een behandelplan voor opstellen, om ervoor te zorgen dat u weer meer kunt in uw leven en beter leert omgaan met de aandoening.

Gelukkig zijn er diverse COPD oefeningen waarvoor u bij onze fysiopraktijk terecht kan. Een COPD behandeling kan bijvoorbeeld bestaan uit oefentherapie. Hierbij leert u wat de beste manier is voor uw lijf om te bewegen en adem te halen. Het doel is om ervoor te zorgen dat u weer meer kunt of te voorkomen dat uw conditie achteruit gaat. Bij longklachten door COPD of astma is er extra aandacht voor ademhalingsoefeningen. Zo zorgen we ervoor dat u weer de dingen kunt doen die u plezier of betekenis geven in het leven.

Raadpleeg uw verzekeraar voor de kosten en vergoedingen rond de COPD fysiotherapie.

Behandeling na Covid

Wanneer u ernstig ziek bent geweest als gevolg van het coronavirus, dan heeft u baat bij intensieve revalidatie na corona. Ook als u niet opgenomen bent geweest in een ziekenhuis, kan de begeleiding door een fysiotherapeut noodzakelijk zijn, omdat u langdurig inactief bent geweest. Daarom is het van belang om na herstel van het virus snel te starten met de corona revalidatie. COVID-19 fysiotherapie kan namelijk een positieve bijdrage leveren aan het herstel. Daardoor kunt u uw dagelijkse bezigheden snel hervatten.

Voormalig coronapatiënten hebben na het doorlopen van de bekende symptomen soms ook nog te maken met langdurige klachten, zoals:

  • Vermoeidheid
  • Verlies in spierkracht
  • Benauwdheid

Dit klachtenbeeld geldt voor een groep patiënten die in het ziekenhuis hebben gelegen of thuis ernstig ziek zijn geweest. Zij zijn door het virus soms zo verzwakt dat fysiotherapie en andere zorgvormen noodzakelijk zijn om weer op kracht te komen.

Wat krijg je vergoed?

Door de uitbreiding van het basispakket kunnen ex-coronapatiënten met langdurige klachten minimaal zes maanden lang gebruik maken van paramedische zorg, namelijk:

  • Fysiotherapie en oefentherapie: maximaal 50 behandelingen

Na verwijzing moet de eerste behandelsessie binnen 1 maand plaatsvinden.

De nodige behandelingen worden vooralsnog direct vergoed via de basisverzekering van de patiënt. Het enige wat de verzekerde zelf moet betalen, is het eigen risico van zijn of haar zorgverzekering.

Maak kennis met ons team

In onze fysiotherapiepraktijk werken we met een klein en hecht team, ieder heeft zijn of haar eigen specialisaties. We overleggen veel met elkaar en met andere zorgverleners. Ook doen we regelmatig cursussen. Dit om u de best passende behandeling te kunnen geven voor uw klacht. In de praktijk streven we ernaar om een gezellige, warme sfeer te bieden. Wilt u meer weten over wie wij zijn? Kijk dan op onze medewerkerspagina.

Afspraak maken

Als u in regio Blokker, Zwaag, Hoogkarspel of Hoorn woont bent u bij ons aan het juiste adres voor een fijne fysiotherapeut. Maak meteen een afspraak door te bellen naar 0229-240695, of vraag om teruggebeld te worden via ons contactformulier.

Back To Top