Kampt u met klachten door overgewicht? Lukt het u niet om hier zelf mee aan de slag te gaan? Wellicht is het CooL-programma iets voor u.

Het CooL-programma

Het CooL-programma staat voor Coachen op Leefstijl. Het is een gecombineerde leefstijlinterventie (GLI), bedoeld voor mensen met (ernstig) overgewicht. In de meeste gevallen wordt het programma geheel vergoed door de basisverzekering.

Het doel van het programma is om af te vallen zodat de kwaliteit van leven verbetert. Dat doen we door u stapsgewijs te begeleiden naar een gezondere leefstijl. Hierbij komen verschillende thema’s aan bod, zoals gezonde voeding, beweging, slaap, stress en timemanagement.

Hoe ziet het CooL-programma eruit?

Het CooL-programma is een 2 jarig programma, bestaande uit 16 groepsbijeenkomsten en 8 individuele gesprekken. In het eerste deel ligt de nadruk op gedragsverandering. U leert hoe u leefstijlaanpassingen stapsgewijs kunt doorvoeren in uw eigen leven. U krijgt meer inzicht in uw manier van leven en leert hoe u zelf de controle over uw leefstijl kunt nemen.

In het tweede deel ligt de nadruk op gedragsbehoud. U leert hoe u een gezonde leefstijl helemaal eigen maakt zodat u het kunt blijven volhouden op lange termijn.

Voor wie?

Criteria om in aanmerking te komen:

  • Leeftijd 18 jaar of ouder
  • Overgewicht (BMI 25-30) en met (matig) verhoogd risico op cardiovasculaire aandoeningen en Diabetes Mellitus 2
  • Obesitas (BMI ≥30)
  • Voldoende motivatie om het complete CooL-programma te doorlopen

Door wie?

Het programma wordt aangeboden door Fysiotherapie Blokker. Gedurende het traject wordt u begeleid door leefstijlcoach Kalijn Oostewaal.

Afspraak maken

Mocht u geïnteresseerd zijn, dan kunt u contact opnemen met fysiotherapie Blokker. Wij geven u graag extra informatie en beantwoorden uw vragen. Ga naar de Contact-pagina.

Back To Top